Forum Ninja 250R Community
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum Ninja 250R Community
 
IndeksPORTALPendaftaranLogin

 

 TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA

Go down 
PengirimMessage
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral
kirana

Male Number of posts : 281
Age : 54
Points : 93
Registration date : 19.06.08

TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA Empty
PostSubyek: TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA   TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA I_icon_minitime19/11/2008, 18:05

Sebelum apa2,saya ingin minta maaf banyak2 dulu ya, saya hanya memberi peluang kepada orang yg udah saya kenal
kerana saya akan kasi nunggang NININ saya sendiri,
Bro SIGIT HARIYANTO dan bro TAUFIK

hanya satu tempat saja,untuk menganti saya,kemungkinan saya takboleh pergi kerna aturan tugas kerja.
26/27/28/29 makan minum dan hotel 4 or 5Star akan ditanggung pehak KAWASAKI dan boss ajen kedai Kawasaki Malaysia.Cendrahati dan hadiah2 akan diberi,kamu boleh ambil!! tapi(jacket special edition RIDE SEMENANJUNG saya MAU )
so tolong simpankan ya.Minyak petrol bayar sendiri,paling2 sekitar RM350 max.
pehak polis/mekanik HQ Kawasaki n Van/marshal ride akan turut serta.

APA ANDA BERANI MENYAHUT TAWARAN KU!!!!!!!!!!!!!!
**********************************************************************************************
Cadangan untuk Ride Semenanjung Malaysia tajaan Pihak Kawasaki Malaysia Sdn Bhd.

Tarikh :26-29 DEC
- Manakala 25 Dec dan 29 Dec cuti Chrismas serta Awal Muharam. Dapat Rehat 1 hari selepas penat Ride.
- Penyertaan terbuka kepada 30 buah Ninja 250 dan 10 buah ER6N sahaja. Disusuli juga dengan pihak media dan 1 buah Van untuk logistik.
- 2 Rider daripada unit Trafik akan mengikuti sepanjang perjalanan

Segala maklumat tepat @ perubahan akan diberitahu kelak.

Peta perjalanan konvoi.

TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA 1pmalaysiais6

IPOH dan PENANG mungkin akan dimasukan juga,selepas mendapat persetujuan dari pehak POLIS dan Kawasaki di daerah sana.

**********************************************************************************************
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
zka
Admin
Admin
zka

Male Number of posts : 1388
Age : 35
Lokasi : Cinere - Depok
Points : 202
Registration date : 03.06.08

TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA Empty
PostSubyek: Re: TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA   TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA I_icon_minitime19/11/2008, 19:59

luar biasa menarik...

_________________
-- Ninja 250R Community
-- Twitter
Kembali Ke Atas Go down
http://www.kecoak-elektronik.net/
wekdor
Letnan Jendral
Letnan Jendral
wekdor

Male Number of posts : 980
Age : 53
Points : 44
Registration date : 14.08.08

TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA Empty
PostSubyek: Re: TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA   TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA I_icon_minitime20/11/2008, 09:18

asik..mantaBBBBB..........
Kembali Ke Atas Go down
ziezed
Brigadir Jendral
Brigadir Jendral


Male Number of posts : 76
Age : 43
Lokasi : Dumai - Riau
Points : 9
Registration date : 30.08.08

TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA Empty
PostSubyek: Re: TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA   TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA I_icon_minitime22/11/2008, 22:17

klu nak ikut camne bro ? boleh tak???
nak cube riding di mlaysia ni......
Kembali Ke Atas Go down
http://cyber-ninja250r.com
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral
kirana

Male Number of posts : 281
Age : 54
Points : 93
Registration date : 19.06.08

TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA Empty
PostSubyek: Re: TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA   TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA I_icon_minitime23/11/2008, 08:57

Maaf,saya hanya benarkan Bro Taufik(tapi dia tak boleh datang,kerna urusan kerja) dan Bro Sigit(masih menunggu jawapan dari dia)
Hanya boleh menggunakan motor/ninin yg telah berdaftar sama HQ KAWASAKI MALAYSIA,dan terbuka untuk penunggang Malaysia sahaja.
Maka kalau bro Sigit boleh datang,dan mau buat n rasa touring bersama2 community Ninja 250R MALAYSIA,dia boleh menggunakan ninin saya.


Terakhir diubah oleh kirana tanggal 17/8/2010, 00:48, total 1 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
John_Aswan
Mayor Jendral
Mayor Jendral
John_Aswan

Male Number of posts : 386
Age : 43
Lokasi : Jakarta Selatan
Points : 392
Registration date : 09.12.09

TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA Empty
PostSubyek: Re: TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA   TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA I_icon_minitime16/1/2010, 12:50

Wah asyik tuh..tapi sayang jatahnya untuk bro Taufik saja....
Kembali Ke Atas Go down
http://www.astha.blogspot.com
berto_red_ninja
Mayor Jendral
Mayor Jendral
berto_red_ninja

Male Number of posts : 216
Age : 29
Points : 224
Registration date : 14.11.09

TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA Empty
PostSubyek: Re: TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA   TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA I_icon_minitime30/1/2010, 15:13

wahh..bro..lebih baik ke indonesia saja sekalian..mengunjungi kita2.. Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/home.php?ref=home#/home.php?ref=home
nozapopski
Letnan Jendral
Letnan Jendral
nozapopski

Male Number of posts : 613
Age : 33
Lokasi : Jakarta
Points : 664
Registration date : 01.08.10

TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA Empty
PostSubyek: Re: TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA   TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA I_icon_minitime7/8/2010, 21:56

wahh, kayanya asik ya kalo kita2 di indonesia bisa dapetin sponsor turing ke malaysia, tp jgn lewat malaysia, kita pake kapal laut ke singapore aja dulu wkwkwkwkwkwk takut udah nyerah baru sampe palembang Razz
Kembali Ke Atas Go down
http://www.twitter.com/nozapop
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral
kirana

Male Number of posts : 281
Age : 54
Points : 93
Registration date : 19.06.08

TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA Empty
PostSubyek: Re: TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA   TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA I_icon_minitime17/8/2010, 00:47

sudah ku padam "PAGE" touring untuk Sepang GP dan ride semenanjung di bulan OKT tahun ini.

ya mungkin agak terburu2 masa dan persediaan nya.saya juga hanya mendapat respon dari wakil pak menteri nya minggu lepas untuk di ajak berbincang soal ride di bulan OKT ini. di sini juga rasanya agak terburu2 walau pun bisa kami lakukan.
so cadangan ku seterus nya. kita lakukan ride ke Sepang GP dan semenanjung Malaysia kita lakukan di tahun 2011,sambil berharap Sepang GP bukan di bulan puasa. so saudara2 semua ada masa membuat persediaan dan kami di Malaysia juga dapat lebih bersedia.
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
Sponsored content




TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA Empty
PostSubyek: Re: TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA   TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA I_icon_minitime

Kembali Ke Atas Go down
 
TOURING SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Forum Ninja 250R Community :: RIDING STYLE :: Touring-
Navigasi: